Implantologie en chirurgie

Implantologie

Een tandheelkundig implantaat is een kunstwortel van titanium. Als een eigen tand of kies verloren is gegaan of nooit in aanleg is geweest, kan vaak een implantaat in het bot van de kaak geplaatst worden. Na plaatsen van het implantaat zal deze vastgroeien in het kaakbot, waardoor er een kroon, brug of prothese op geplaatst kan worden.

Er zijn eisen verbonden aan de mogelijkheid voor het plaatsen van een implantaat. Er zal in de mond worden gekeken of een implantaat mogelijk is, waarbij gekeken wordt naar de mondverzorging, de aanwezigheid van kaakbot en de toestand van de andere tanden en kiezen. Met behulp van een röntgenfoto (kleine foto, panoramafoto of een 3D-foto) kan een inschatting gemaakt worden van bepaalde structuren en moeilijkheden bij het plaatsen, waarna de tandarts de uitkomsten met u zal bespreken. Het plaatsen van implantaten gebeurt onder lokale verdoving. Het verdere genezingsproces duurt enkele maanden, afhankelijk van eventuele voorbehandeling.

Als het implantaat is vastgegroeid, kunnen we een kroon, brug of prothese bevestigen. Regelmatige controle, periodieke professionele reiniging door de mondhygiënist en het goed zelf reinigen van het implantaat is vereist om de constructie in optimale conditie te houden.

Bent u benieuwd wat voor u de beste oplossing is? Maak dan een afspraak voor een consult bij onze tandartsen.

Chirurgie

Soms groeit een tand of kies niet zoals we zouden willen of raakt deze ontstoken en is er geen behandeling meer mogelijk. Het trekken van de tand of kies is dan de enige optie. Ook de moeilijke (verstands)kiezen kunnen we bij Mondzorg Veenendaal verwijderen.

Verder zullen kleine chirugische ingrepen als een apexresectie (het verwijderen van de wortelpunt bij aanhoudende ontsteking) en chirurgie aan het tandvlees uitgevoerd worden in de praktijk.

We zullen u enkel naar de kaakchirurg (De Gelderse Vallei in Ede) verwijzen als u specifieke medicatie gebruikt of als we op de (panorama)foto inschatten dat de kies echt heel lastig te verwijderen is of in de buurt van de zenuw in de onderkaak ligt.

Alle behandelingen