Kindertandheelkunde

Mondzorg Veenendaal is de praktijk voor het hele gezin! Elke fase van het leven van uw kind gaat gepaard met verschillend gedrag, een veranderende kaak en wiebelende tanden en kiezen. We vinden het erg belangrijk om veel aandacht aan uw zoon of dochter te besteden. Tandarts Luuk van den Bosch vindt het erg leuk om kinderen te behandelen.

Belangrijk om te weten is dat kinderen tot 18 jaar gratis naar de tandarts, mondhygiënist en preventieassistent mogen!

Vanaf wanneer?

Wanneer neemt u uw kind eigenlijk voor het eerst mee naar de tandarts? Dat kan al vanaf de geboorte. Het is belangrijk dat uw zoon of dochter went aan de praktijk, de geluiden en bij de doorbraak van de eerste tandjes mag het kind altijd bij papa of mama op schoot “proberen in de grote stoel”.  U zult merken dat de eerste keren wat onwennig zijn en mogelijk gepaard gaan met traantjes, maar op het moment dat we “echt” willen kijken, rond drie jaar, is uw zoon of dochter gewend aan de situatie. We zullen uw kind spelenderwijs aan de praktijk laten wennen.

Preventie

Tijdens het halfjaarlijkse bezoek aan de praktijk krijgen we de unieke kans om (poets)gewoonten bij te sturen en voor het leven aan te leren.

Door onze preventieve werkwijze willen wij de kans verkleinen dat uw kind gaatjes zal krijgen, om zodoende ook ervoor te zorgen dat de tandarts niet “spannend” of “vervelend” hoeft te zijn.

Fluoride

Wij adviseren een tandpasta met fluoride te gebruiken voor uw kind, op basis van het basisadvies van het Ivoren Kruis. Op indicatie zullen we extra fluoride toedienen tijdens de controles bij de tandarts, om zo het risico op gaatjes zo klein mogelijk te houden.

Sealen

Bij net doorgebroken (volwassen) kiezen kan het zo zijn dat de groeven in de kies erg lastig te bereiken zijn voor een tandenborstel. Er kan gekozen worden deze kiezen te sealen. Er wordt dan een beschermlaagje in de diepste groeven gelegd waardoor het poetsen makkelijker gaat en het risico op gaatjes vermindert.

Orthodontie

Tevens is het van belang om het wisselpatroon van uw kind, samen met de groei van de kaken strak in de gaten te houden. Zeker wanneer we willen verwijzen naar een orthodontist is het wenselijk voor uw kind dit op het juiste moment te doen. U dient echter wel een aanvullende verzekering af te sluiten voor de orthodontist, soms al een jaar voordat de behandeling gaat plaatsvinden.

 

Alle behandelingen