Spoed tandarts Veenendaal

Schakel de spoed tandarts van Mondzorg Veenendaal in bij een spoedgeval, zoals bij acute pijn of een ongeluk met uw gebit. Bij een tandheelkundig trauma zijn de eerste uren na uw val of ongeluk essentieel. Hoe u in deze uren handelt, zal veel bepalen over de prognose van uw tand of kies. Neem daarom zo snel mogelijk contact met ons op en laat u behandelen door onze spoed tandarts.

Bel bij spoed: 0318 521 287

 • bij spoed direct een afspraak
 • Spoed tandarts in hartje Veenendaal
 • Gespecialiseerd in tandartsangst

Groepspraktijk Mondzorg Veenendaal

Maandag:08.00 uur - 17.00 uur
Dinsdag:08.00 uur - 21.00 uur
Woensdag:08.00 uur - 17.00 uur
Donderdag:08.00 uur - 17.00 uur
Vrijdag:08.00 uur - 17.00 uur
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten
Telefonisch:8.00 uur - 16.30 uur (m.u.v. pauzes)

*Spoedgeval buiten openingstijden?

Spoedgeval buiten openingstijden?

Heeft u een spoedgeval buiten onze openingstijden, zoals ’s nachts of in het weekend? Neem dan contact op met de dienstdoende spoedpoli. Voor Veenendaal betreft dit:

Mondzorgpoli Utrecht

Daltonlaan 400
3584 BK Utrecht
utrecht@mondzorgpoli.nl
030 303 9750

Kosten spoed tandarts

De spoed tandarts hanteert dezelfde tarieven als bij een reguliere tandartsafspraak. De tarieven worden jaarlijks bepaald door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Betreft het wel of geen spoedgeval?

Of uw gebitsprobleem wel of geen spoed heeft, is soms lastig te bepalen. Bel daarom eerst naar onze tandartspraktijk om vast te stellen of het om een spoedgeval gaat. Onze assistente stelt u gerichte vragen en bepaalt of u een spoed tandarts nodig heeft. Als er sprake is van spoed, plannen we zo snel mogelijk een afspraak in voor dezelfde dag. Bekijk of u in aanmerking komt voor een spoedbehandeling:

Behandelingen die spoed vereisen

In de volgende gevallen is er sprake van spoed en kunt u dezelfde dag nog bij onze tandartspraktijk langskomen voor een spoedbehandeling:

 • uitgevallen, afgebroken of loszittende tand of kies na een ongeval;
 • acute ontsteking met hoge koorts en een gezwollen wang;
 • zenuwpijn in het gebit;
 • een bloeding door een getrokken tand of kies die u niet kunt stelpen.

Klachten die geen spoedgeval betreffen

Als een van de volgende situaties voor u geldt, betreft het geen spoed. Wel raden we aan om in deze gevallen contact met ons op te nemen, zodat we op korte termijn een afspraak kunnen inplannen:

 • een pijnlijke tand of kies;
 • tandvleesontsteking;
 • pijn na het trekken van een tand of kies;
 • pijnlijk kaakgewricht;
 • uitgevallen vulling of kroon.

Neem contact op met de spoed tandarts

Afspraak maken bij de spoed tandarts van Mondzorg Veenendaal? Bel ons dan direct, zodat we uw spoed kunnen vaststellen en een spoedafspraak kunnen maken.

Bel bij spoed: 0318 521 287

Veelgestelde vragen

Hoe duur is de spoed tandarts?

In opdracht van de overheid bepaalt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de tarieven voor tandheelkundige zorg. De tarieven gelden zowel voor normale tandartsbehandelingen als voor behandelingen bij de spoed tandarts.

Wat moet ik meenemen naar de spoed tandarts?

Neem bij een afspraak met de spoed tandarts altijd uw legitimatiebewijs, pinpas en verzekeringsbewijs mee. Gaat u naar de spoed tandarts vanwege een afgebroken tand of kies? Neem dan het afgebroken deel ook mee. Zorg ervoor dat u dit deel in melk of, beter nog, in uw eigen mond bewaart.

Kom ik in aanmerking voor de spoed tandarts?

U kunt niet voor alle klachten terecht bij de spoed tandarts. Neem in de volgende gevallen wel contact op met onze spoed tandarts: zenuwpijn in het gebit, een bloeding na een getrokken tand of kies, een uitgevallen of afgebroken tand na een ongeluk of bij een acute ontsteking in combinatie met hoge koorts en een opgezwollen wang.

Kan ik buiten openingstijden terecht bij de spoed tandarts van Mondzorg Veenendaal?

Voor spoedgevallen buiten onze openingstijden verwijzen we u door naar de spoedpoli. Voor Veenendaal betreft dit Mondzorg Poli Utrecht. Bel: 030 303 9750.

Kan ik naar de spoed tandarts gaan met tandpijn?

Als u last heeft van een pijnlijke tand of kies spreken we niet van een spoedgeval. Wel raden we u aan om op korte termijn een afspraak te maken. Zo kunnen we u zo snel mogelijk van uw pijn afhelpen.